BEWUST KLEURGEBRUIK VOOR DE VERKOOPWONING

Kleuren zijn heel persoonlijk en smaak gevoelig. Kleurgebruik in een te koop staande woning kan de verkoop zowel negatief als positief beïnvloeden!

De een houdt van rood en de ander vindt het afschuwelijk. Dit geldt voor heel veel kleuren en dat maakt het lastig om de juiste kleuren voor een woningpresentatie te bepalen. Ervaring leert dat felle kleuren op grote vlakken als wanden, gordijnen en meubels niet bijdraagt aan het versnellen van het verkoopproces. 

Felle en donkere kleuren komen vaak druk over op de kijker en bovendien lijken de ruimtes kleiner. Je verkleint de kans op een bezichtiging, want de eerste indruk moet nu eenmaal goed zijn..

Vaak hoor ik als ik een presentatie geef ‘het kleurgebruik, daar kijken ze toch wel doorheen?’. Niets is minder waar! Kleuren roepen gevoelens op bij mensen. Als ze de kleur niet mooi vinden, blijft het negatieve gevoel hangen. Kijk maar eens naar de woonprogramma’s op tv en let eens extra op de opmerkingen tijdens een bezichtiging…Bovendien willen de meeste kopers een woning waar ze meteen in kunnen, zonder te klussen en te schilderen.

Hoe zorgen we voor een goed gevoel bij de potentiële koper? Hoe lijkt een woning zo groot mogelijk? Hoe laat je het huis warmte uitstralen?

  • Houd de gehele woning (muren, kozijnen, deuren en plinten) in hetzelfde kleurenpalet van neutrale, lichte kleuren.
  • Ook in de kinderkamers gebruik je hetzelfde kleurenpalet.Als je de kamers in een kinderthema laat, verstoort dit het totaalbeeld. De woning loopt dan niet meer vloeiend over van de ene kamer in de andere kamer.
  • Een wand in de ruimte mag best een andere tint krijgen. Een rustige warme tint op de juiste wand. Kies voor de wand waar het buitenlicht op valt, waar je aandacht meteen naar toegaat als je binnenkomt.
  • Kies voor bijvoorbeeld zandkleur, kiezel of warmgrijs.
  • Zorg er wel voor dat een ruimte niet te kil wordt. Ruimtes op het noorden hebben meer aandacht nodig.
  • Accentkleuren gebruiken in wanddecoraties, accessoires (kussens, kaarsen, fotolijstjes met neutrale foto’s, boeken, bloemen) is prima. Hierdoor kun je een ruimte juist beter tot zijn recht laten komen. Maak het echter niet te bont!

Een donker of felgekleurd muurtje verven is zo gebeurd en kan een heel groot verschil maken. Nogmaals ‘je maakt van je thuis een huis’, dus je haalt jouw persoonlijkheid eruit. Van je nieuwe woning maak je weer een thuis, dus kun je weer lekker aan de slag met je eigen kleuren.

Succes!

 

 

UA-22685287-1